En konstig helg

Bergatrollen har haft huset fullt hela helgen då de hyperaktiva päronen var på besök. Det har sytts gardiner, skuvats hyllor och borrats en hel del hål. Insidan av garderoben fick även ett bonushål som av en händelse. Mängder av mat har intagits och i världens mörkaste timme avnjöts även en del mögliga ostar. Dock verkar inte alla i grannskapet haft det lika trevligt.

På söndagsmorgonen hade lagens förlängda  arm draperat granndörren med blåa band och rödgul skylt som berättade att lägenheten skulle betraktas som en brottsplats. Lilldunken blev förskräkt när två medelålders män plingade på dörren, hon tvekade med att öppna ett bra tag i tron om att det var tv-licens som ville kräva fattiga studenter på pengar. Men Lilldunken samlade sitt mod och öppnade dörren, hon möttes då dirket av en polisbricka upptryckt i fejjan. Inte ont anande hade hon helt plötsligt hamnat mitt i ett polisförhör i sin egen lägenhet. Men eftersom dunken mest vart ute och vimsat i helgen hade hon varken sett eller hört något mystiskt som kunde hjälpa farbror blå. Så hon blev ganska raskt frisläppt till hennes stora lycka! Även Urtrollet kände sig lättad över att Lilldunken fick gå fri.






Men nu är det dags för alla i Berga att gå och lägga sig, både frisläppta och kriminella, sjung med;

När trollmor har lagt sina fyra små dunkar
och bundit fast dom i sängen,
då gycklar hon hurtigt för dunkarna små(ta två).....


Guldfeber!

Även på lördagen var det återigen dags för fest för Dunkarna, nu hade tiden vandrat  ännu mer bakåt och stannat på 70talet. På Kårallen ordnades det Goldfever-fest i sann discoanda.
Allt började hemma i Bergahyddan tillsammans med en kär Göteborgsvän och en vilsen läkare i gröna byxor. Alla var fint ekiperade i grå overall från Göteborgs-mor, långklänning från Nypan-mor, hippiekläder från den kända second-hand affären och egendraperad guldlamé-klänning. Detta förmys i Bergahyddan var bara en försmak på kvällens tillställning.




Vackrare nu än då det begav sig på 70-talet (?)

Dunkarna drog sedan med sina vänner till klasskompisen M som hade fest för alla som ville komma. Bergatrollets vän från väst hade ingen cykel utan blev skjutsad av Trollet herself men uppe på sjukhuskullen kastar Tant ett öga på vägen och ser en guldsilvrig minicykel. Hon gastar och ropar ut; att nu du söta Bergatroll nu slipper du skjutsa den lilla Göteborgaren för här har vi en perfekt cykel. Kanske två pumpade däck för lite och några storlekar för liten, men vad gör det om hundra år.  Göteborgaren är inte den som är den utan hoppar glatt upp och börjar rulla (läs: trampa) ner för     backen. Senare kan inte Tant med att den kära gästen ska få cykla så obekvämt och erbjuder sig att minicykla resten av vägen.



Minicykeln som satte extra guldkant på kvällen                         

Förfesten var mycket trevlig med kanske för mycket sång men å andra sidan var B1, B2, Moccamint och Talfelet där och de förhöjde stämningen som alltid. Dessa hade stuckit varandra med nål under dagen men hade också varit ute och shoppat hippie-klänningar som det hade en återlämningsplan för.

När tiden började närma sig Guldfeber hoppade alla 70talare ut på cyklarna för att bege sig mot Valla. Återigen tar Tant på sig ansvaret för den förgyllda minicykeln och trampar på med sina gamla men korta ben. I märkesbacken kommer en yngre man som vill sparka på Tants cykel men Tant är redo som vanligt och sätter ner sina ben och börjar springa istället. På detta sätt lurar man bort dumma teknologer som inte har mycket i skallen.

Hur Goldfever var råder det delade meningar om; Bergadunkarna hade riktigt skoj och festade hela natten medan de två soon-to-be-Berga-dunkarna  var en aning trötta och drog mot staden vid cirka 00:21.
Tant bjöd Ekoxen på många skratt när hon plockade upp sin minicykel på styret på Blå-faran och skrek ut "Cykel på köpet" i ren Dogge-anda. Ekoxen fortsatte sin skrattkavalkad när Tant i 70talsklänning stod i kön på Burger King och beställde mat till dem båda. På vägen hem från BK insåg de att 70talsklänning och guldig minicykel på styret inte bara är cykel på köpet utan även muck på köpet då unga flickor i 16årsåldern springer efter och skriker att Dunkarna ska knulla dem. Detta ville Dunkarna inte utan tyckte det verkade mer lockande att åka hem och sova.

Lilla Minstingen hade varit duktig på Kårallen och passade på att fylla på sitt förråd med gummihattar, hon kom hem med inte mer än åtta stycken leksaksskydd. Detta tycker vi är duktigt då hon ibland måste rädda vårt kära Bergatroll när denna glömmer bort tid och rum.

Festerifest

På fredagen var dunkarna på tre skilda håll, De två Bergen jobbade i underjorden igen och hade en mycket trevligt utekväll efter att misslyckats med att hålla löftet om bara en öl under arbetspasset.

Skorpan och Snapsen var däremot laddade för fest från första början. De två var bjudna på förfest på olika håll av olika festerier men skulle sammanstråla på samma 80tals-fest ute i skogen.
Snapsen lekte med sina byttor, de åt pizza, drack fint årgångsvin från -09 och umgicks sedan med psykon och D-gruppare. Det var många som var fint klädda och hade letat kläder i föräldrarnas garderober från tiden av deras egen födelse.

Skorpdunken åkte ut i skogen redan vid 18tiden för att leka diverse lekar i leran och käka mat tillsammans med pudelrockare och brudar i body's.
Snaps och Skorpa träffas senare under kvällen men Snaps var inte jätteglad på Skorpan av olika anledningar utan puttar ner henne på golvet. Väl nere på golvet skriker hon att Snaps förstört hennes handled men hoppar snabbt upp igen, tänder en cigg och dansar vidare med ökänd jeansdude.

Vid midnatt när klockan slår tolv öppnar portarna för våffelbak och båda två Dunkar smäller i sig våfflor som om de inte sett mat på flera år. Med två plasttallrikar i handen försöker Snapsen äta sina två våfflor men Skorpan som redan glufsat i sig sin egen försöker snylta och då kletar Snaps grädde i hela hennes hår.  Detta blev inte så omtyckt men Snapsen tyckte att Skorpan var värd även detta.

Skorpan blir trött ganska fort och vill åka hem, Snaps vill inte hem just då utan stannar kvar och inser att man kan få ut väldigt mycket mer våfflor om man bara är gullig och snäll mot festerister. Vid tvåtiden cyklar hon sedan hem i mörkret utan lysen med sällskap av två lärare där den ena av dem får en godnattpuss eller två.


Bergatrollet + Lilldunken = sant

Sedan ett dygn tillbaka delar nu lilldunken och bergatrollet på sovplatserna i trollboningen. Mycket slit och släp upp och ner för trappor och ihop snickrande av IKEA-möbler, vilket minsan inte är det enklaste familjepusslet man kan ägna sig åt... Några skruvar och svordomar senare står nu alla möbler något sånär på plats. Schitzo har under dagen varit och inspekterat vännernas boning. Nu är det bara den mest erfarna av Dunkarna som ännu inte har upplevt härligheten i den nya lilla familjekärnan utan istället åkte till sina paranteser och kanske slarvar hon återigen bort sin mobil. Trots sin klokhet har hon ibland svårigheter att hålla ordning på sina ägodelar. Längre än till söndag lär det dock inte dröja innan hon masar sig till sina älskade Dunkar då det då ryktas om ett nytt frosserikalas.

Där fisken simmar i livets ström har hon ibland svårt att hålla koll på tid och rum. Därför har hon sedan en vecka tillbaka fått öva sig på en preventiv färdighet som kan vara bra för alla duktiga flickor att bemästra. Igår fick dock Lilldunken rycka in som en skyddande ängel med matriell för att färdighetsträningen skulle kunna fortlöpa.

De senaste två dagarnas slit har satt sina spår. Muskelvärk, ledvärk, och trötthet men nu lutar sig samboparet bekvämt tillbaka på var sin sida av kökbordet för lite kvällsfika.

Lilldunken tröttnade efter ett tag på allt som hade med kartonger och tidningspapper att göra, så hon rörde sig mot stadens centralare delar för träffa lite folk på Flamman. Där lånade hon en vuxenblöjja(klättersele) av snuvig vän. efter lite mingel i ett korridorkök cyklade hon vidare mot Ryd. Där träffade hon en före detta nollan som skulle klättra med henne. Det här med höjder är inte lilldunkens bästa sida, eller höjden i sig är inte något problem, bara att ta sig upp på höjderna. Nollan hade betydligt bättre muskler (och kärlträd med för den delen) och tog sig med lätthet upp på väggarna. Efter lite armkramp, skavsår och problem med knutar, kände de båda sig rätt nöjda och avlsutade passet i bastun. Då fick lilldunken se den minsta handuken hon sett på länge, mot alla odds, lyckades nollan täcka tillräckligt av sig för att vara laglig i en gemensam bastu. Sen var det bara att trampa de 7,5 kilometerna hem för att sova sött i sitt nya hem


Så här ser bostaden ut för två dunkar för tillfället

Så här ser livet ut för tillfället för två dunkar + en supersöt kombo

Anekdot

En dag låg två Dunkar och pratade i en säng, då kom en tredje dunk in och ville mysa in sig hos dem. Hon sätter sig på sängkanten vid deras fötter, detta skulle hon inte gjort. Minstingen till Dunk råkar då spräcka ljudbarriärern och Skorpdunk som sitter precis i den nivån blir väldigt arg. Hon skriker och flyr fältet.

Fjärde dunkens "egen helg"

Fjärde dunken fanns också med på otursmiddagen men åkte hem lite tidigare än alla andra eftersom hon hade en cykel som väntade hemma. Hon valde även att inte följa med på staden eller på våffelkvällen eftersom hon hade en hel del cyklande att ta igen sen förra helgen. Men lika glad för de hon men gladast är nog cykeln....


Dagen efter

Dagen efter vill Fisk bakisshoppa och drar med sig Tant på stan för att planlöst vandra runt och spendera CSN. När det blev dags för födointag anslöt sig även Plutten till det glada men slitna sällskapet. De snodde ett bord från en barnfamilj men betalade själva för maten och kaffet. Efter ett tag splittrades de för att Plutten skulle ut till det stora möbelvaruhuset med en Östersundare som hon tagit under sina vingar. De återförenades sedan i Bergatrollets grotta för att äta våfflor med (o)nyttiga tillbehör. Östersundaren och en förvirrad teknolog fick också vara med och leka och se på tv, på vad Fisk kallar  Melodiskiten.

Det var en lugn och fridfull kväll, Dunkarna är lite "Dagen-efter".



Smaskigt värre!
 

Fredag den 13:e

På fredagen var Dunkarna på sittning nere i underjorden, kvällen var fylld av otur men var lyckosam ändå. Det fanns vissa som fått en gipsad radiusfraktur, andra hade vurpat på cykeln och kärleksparet  i underkläder hade tappat bort nycklarna till handbojjorna. Förfesten var i kollektivet över elden och stämningen var på topp även om alla såg ut lite som hej-kom-o-hjälp-mig.
Flens hade inte lyssnat på sin mor så blixten slog ned och lämnade honom sotig, håret på ända och en skjorta som inte längre var hel. Ändå hyllade han sin mamma i ett tal för alla syrror. Dunkarna är även mycket stolta över Snapsen som lät sin vackra stämma strömma genom hela underjorden.



Ibland kan det gå så illa att man tvingas bära gips,
vilket dock ej bör klippas upp med en för hög promillehalt i blodet...


Det var god mat och gott sällskap även om hälften var sönderslagna och resterande gravida. Även en förvirrad stackare från psyket hade hittat till eldhärden för att sjunga, äta och umgås. När sittningen var över flydde alla glada otursamma människor upp ur hålan till marknivå för att mellanfesta i Fylleryd. Dunkarna var överallt och ingenstans och helt plötsligt kommer brandmän och hälsar på. Med tanke på den höga musiken hade brandlarmet gått två gånger utan att någon hade hört det. Men Dunkarna blir inte mindre glada för det. För män i uniform är alltid trevligt, detta talade även Fisken om för en av brandmännen och försöker i vanlig ordning leka matchmaker åt Snapsen.
Halvt ombytta sticker sällskapet ner i underjorden igen och dansar vidare med handbojjor och cykelhjälm. Cykelhjälmen satt på Fiskens huvud hela kvällen fram till halv tre när den sedan åkte av och dumt nog bars den inte under cykelfärden hem vilket kanske hade varit bra. Cykelhjälm och handbojjor verkar vara ett bra raggningsknep om man vill ha utbytesstudenter, för dessa utländska män var väldigt intresserade av de två dunkarna som skakade rumpa på scenen i underjorden.

Förberdelser för en storslagen kväll

En liten dunk tog sig långt bort i utkanten av staden linköping för att tidigt på morgonen(klockan ar faktiskt tio) förbereda sig inför kvällens sittning. En liten dunk och emo pysslade halva morgonen:)  De har nu varsin behandlad radiusfraktur att stolt visa upp inför resten av kvällen. De båda konstaterade dock att vardagliga bekymmer som toabesök, matlagning och påklädning var en aning svårare, får se hur det går ikväll sen när man fösfriskat sig lite. Båda kom dock på att kurs ettorna snart måste börja träna matning och personlig omvårdnad - kvällen är ett utmärkt tillfälle för dem att starta...

Rätt ska vara rätt

En dag förra veckan var alla Dunkarna på en affär som tillhör en känd kedja av secondhand-butiker. Alla provade en mängd olika utstyrslar förutom Fisken som inte var på månadens bästa humör. När Äldredunken kom ut ur affären och hade gått en bit mot Stångån kommer hon på att hennes huvud är lite kallare än vanligt; hon har tappat bort sin virkade basker. Lat som hon är efter lite friska gympatag så struntar hon i att gå tillbaka, tänker lite smått att någon glad människa säkert hittar den och finner syfte för den.

Idag när Skorp och Äldredunken tar sig en svängom på stan och går in i samma butik ser den äldre att där på en hylla ligger hennes basker upp-puffad och redo att bli såld.
Ajsingbajsing
tänker hon, det var lite sneaky av butikskedjan, så på eget ninja-manér genomför hon "Operation jackficka" och tar tillbaka sin älskade basker så att hon nu kan vara varm om huvudet igen.

...

Efter att ha hämtat dator och fått tillbaka sin cykel glömmer en dunk sin mobil hos Mr X och får inte den med sig hem. Därför har hon idag, dagen efter hämtat mobilen. Att hämta saker har nu fått en helt ny innebörd.


Det börjar ordna upp sig...

Idag åkte Tant hem till staden i norr efter många långa föreläsningar som hon ändå inte hört ett ord från. Så går det när man är gammal och börjar tvätta, diska och laga matlåda efter midnatt, det går inte riktigt bra att hålla sig pigg och alert vid 07.00 då. Det trevliga idag var i alla fall att hon blev bjuden på egengjord semla hemma hos sin älskade barndomskompis som kommit hem på snabbvisit från utlandet.
Detta var mycket trevligt.
Under kvällen fick hon även tillbaka sin cykel, med punkan fixad och allt. Men det bästa på hela kvällen är dock att hennes dator är tillbaka, lagad och klar för att användas. Tyvärr kan hon nu inte längre skylla sitt intet-existerande plugg på att hon inte har en dator. Så för Tant börjar det ordna upp sig, skvaller med gamla vänner och både dator och en cykel tillbaka i sitt liv.

Dagens citat

Dagens citat:

"...och här står jag och rullar förhud"


S(un)tripping

De andra två Dunkarna har också skakat sina rumpor i helgen, dock på annat håll. Det började med ännu en lördag på det stora varuhuset utanför staden. Senare på kvällen kom Skorpdunk med sällskap av två män hem till Tantdunk för att förförfesta. Där i lägenheten på andra sidan Stångån dracks det vin i mängder. Eftersom Tant hade otur med korten i dryckesspelen fick hon nästintill köra en "Flens" och dricka cirka 32 klunkar i rad eller liknande. När klockan började närma sig nio skulle de försöka skynda sig till bussen för att komma till förfesten. De ruschar och stressar för att hinna, men mansvännen har druckit lite snabbt och spanar in buskarna på lite närmre håll och återser middagsmaten.

Efter denna kaskad känner han sig lite skamsen och börjar därför springa till bussen men benen springer lite saktare än kroppen och råkar på så sätt hamna i ett mer vågrätt läge med handskrap som följd. Väl vid busshållsplatsen skickar alla sina fina LU-sms för 15kr men har tydligen missat bussen ändå. Tant fixar taxi och väl i taxin fixar Skorpan upp stämningen med lite musik från melodifestival. De anländer till förfesten vid Skogsfrid och möts upp av Talfelet, Snusen och lite nollor. Här dricks det mer vin, även om Tant har lite svårt att styra sina parkinson-skakningar och spiller mer vin än hon dricker. På bordet finns det ett elchock-spel och med tanke på hur bubbliga i huvet Dunkarna är så går det inte så bra.

Från förfesten till Kårallen åks det mer taxi och här skrämmer nog gänget upp ännu en taxichaufför genom att prata danska och inte riktigt veta vad de själva håller på med. Från denna tidpunkt har Dunkarna väldigt flyktiga minnen, eller okej, minnen finns men tidsuppfattningen och detaljrikedomen har försvagats. De kommer ihåg att de har trevligt i allafall och tar ännu en taxi, denna gången hem till pensionärshaket. Detta var "Den beste taxirejsen ie hejle deres liev" och ännu en gång skrämde de upp ännu en taxichaufför med danskt språk och konstiga konversationer.
Innan Skorpan somnar som en stock bjuder hon de tre vännerna på varma mackor, vaniljpannacotta och lite vanlig alkoholfri dricka. Tant får en soffa och en arm att sova på, hon tyckte det var trevligt om än lite trångt men vad mer kan man begära när man får trevligt sällskap och god mat. Som den goda vän hon är har hon ju faktiskt förbarmat sig över vännen från väst och Skorpan får sova med sin långa mörka man.

Dagen efter inser Tant att hon glömt märke, den långe mörke mannen inser att hans huvud inte är i toppform och när Skorp äntligen hittar mobilen ser hon att den fått sig en törn. På något sätt ser köket ut att nästan bokstavligen exploderat och båda Dunkarna får leta upp kläder som de strippat av sig och slängt överallt i hela lägenheten.

Söndagen var nog för alla Dunkar en aning seg men tanken på att de skulle få återförenas under måndagen gjorde att de ändå stod ut och klarade dagen.

Lördagens uttryck: "Det schkulle bli dein beste kvellen ie hejle deres liev" och "Skorpen, skorpen, jeg ken ikke spye" - "Deit ken ikke jeg heiller" - "Mein deit kaen xxx"

Max tattoo+ Flamman x 2

Efter torsdagens bravader på Platå var dunkarna lite trötta, en Dunk tog sig till HUB för att noggrant studera lite av dess enorma utbud med krångliga böcker, de andra dunkarna slappade istället. Alla dunkar sammanstrålade därefter på stan  - för att därifrån promenera ända bort till Tannefors. Dunkarna tyckte de hade planerat väl med tid för att komma först i Max tatto:s dropinkö, så var dock inte fallet. En tid bokades in senare på eftermiddagen, men att hänga i tatueringsstudion var inte det de ville, eller okej en dunk hade gärna stannat lite till för att "spana". Dunkarna tog sig en mellanfika med semlor och biskvier, samtidigt som de spelade sällskapsspel med en överlägsen och mycket nöjd Dator 1. Senare på eftermiddagen bar det av tillbaka till tatueringsstudion, nu hade en dunk börjat bli lite nervös och fått magknip, den andra, mer erfarna dunken påstod sig vara helt lungt. Efter en kortare session under nålen hade dunkens tröja fina avtryck efter handen som kramat den. Den andra dunken blev därefter också gaddad för livet, all cred till Max som är en grym tatuerare! En Dunk tyckte detta med tatuering var väldigt spännande, likt den japanska turist som hon innerst inne egentligen är fotade hon flitigt hela processen.


Hämtat från turistens album :)


Därefter började två dunkar få lite brådis, de hade nämligen den stora äran att laga mat till alla hungriga flammankillar som skulle ha sittning. När de kom ner i flammans mäktiga inre möttes de av inte en, inte två, utan elva kamoflageklädda tjejer som tränade på att marschera och sjunga. De såg sen under kvällen till att, med hjälp ridspön, killarna dricksade ordentligt. Det blev ett par omgångar mera hud för serveringspersonalen, vilket dunkarna inte såg så mycket av eftersom de slet som djur i köket. Belöningen blev gratisöl och mycket beröm från alla flamers. En Dunk fick även rycka in som sjukvårdare och plåstra om en blåslagen militärtjej.  När dunkarna sen fick överge köket träffade de B2, Mockamintbrukaren och hennes favoritgranne. En Dunk sprang runt och letade efter den andra Dunken som var på mellanfest uppe i en korridor. Den kvarlämnade Dunken frågade till och med favoritvakten var hennes följeslagare hade tagit vägen. Fick då höra att hon var utanför, men på grund av att Dunken hade alkoholhaltig dryck i sin hand kunde hon inte återförenas med sin söta vän. Dunken på mellanfesten blev så trött att hon gick och hämtade cykeln. Den Dunken som var kvar såg flitigt till att sprida budskapet om denna eminenta blogg, tur att gästerna frivilgt ställde upp med hud att skriva på.

Lördagen borde vart en tid för återhämtning och chill vilket Bergatrollet spenderade lite bakis i en kyrka på ett dop. Thai var lite trött och sov halva dagen men väcktes dock av Tanten och Lilla Västgöten som kom på snabbvisit för att hämta sina kläder som av en konstig anledning inte satt på så mycket under bastukvällen två dagar tidigare. Thai cyklade till flamman för att träffa de andra tjejerna på Flamman för en förfest i bastun. Där fick hon reda på att flammanpersonalen hade haft ett sexparty några timmar tidigare och att pengarna spenderades flitigt på diverse produkter. En snäll flammantjej ordnade förfest på sitt rum, bjöd även på drinkar som var betydligt godare än de såg ut att vara. Alla svidade om till cowboykläder och begav sig sedan ner i Flammans heta inre. Killarna klädde ut sig till tennsispelare och visade mer och mer hud under kvällen; det bjöds på inoljade kroppar, tävlingar om vem som är bäst på att gå ner, suga och svälja, handklovar, knäckebrödsdans, tubsockor på valda kroppsdelar samt mycket rumpor. Tjejerna var mycket nöjda med vad killarna hade att bjuda på. Ena Dunken fick en drinkbiljett för hennes tappra försök till att vinna tävlingen "vem som är bäst på att gå ner". När Flamman öppnade för vanligt folk kom en liten skara människor ner, dock var personalen överlägsen på dansgolvet. Efter en del häng i p-rummet, drinkar, rumpskakning och tappande av vattenglas kände sig Dunkarna rätt nöjda. Grodan vinglade hem på egen hand, den andra Dunken hämtade cykeln än en gång.

Vad Tanten och Västgöten har haft för sig, nu när två Dunkar lekt på egen hand, har vi ingen aning om men helt klart är att nu behöver Dunkarna vila sig ganska ordentligt efter en kanonhelg.

Bubbelbad, vin och utgång

Torsdagens eftermiddag spenderades ute i det lilla huset på prärien. Därinne hade sju fina flickor en mysig kväll med bubbebad, bastu, vin, chips och vindruvor. Vår kära lilla Minsting hade varit duktig och bokat lite tid för skvaller och skratt i lättklädd anda. De sju badflickorna, varav fyra var dunkar, pratade lite allvar och ännu mer sex precis som det brukar kunna bli när Dunkarna blivit en aning dragna och yra i skallen av alla bubblor. Det var bara dunkarna som drack vin men vi hoppas att de andra flickorna hade det trevligt ändå.




Bubblandes flickor i baljan


Färdigbadade och bastade tar sig dunkarna upp till våning fem och gör sig iordning efter badet  eftersom de under badet insett att de vill ta sig ut på Linköpings hetaste torsdagsställe Platå för att vicka lite på sina babymjuka rumpor och spana in lite folk. Uppe i lägenheten värmer de upp några hamburgare, Bergatrollet  visar upp fotobevis på badet inför lägenhetsägaren men ringer också fyllesamtal till sitt jobb. Lägenhetsägaren får också en Västgöte halvt upp i knät och två dunkar brottandes i hans garderob. 
Bara tre dunkar orkade sig ut och när de kommer till krogen på Ågatan träffar de på en massa sjukgymnaster, sjuksyrror och annat löst HU-folk. De dansar hela natten lång men Minstingen sticker hem ganska tidigt eftersom hon är så förutseende inför morgondagen då hon skulle till skolan för att plugga. Västgöten och Limpan dansar lite till och blir erbjuden efterfest, detta är västgöten inte på humör för så hon tvingar Limpan att gå hem och bryr sig inte så mycket om vad Limpan säger.
På vägen hem förklarar Västgöten att hon inte vill ligga på någon soffa och höra suspekta ljud från någon annan del av lägenheten. Ändå försöker Västgöten få Limpan att förbarma sig över en vän från väst för att hon själv ska kunna hämta cyklar och ha tid för sig själv.
Alla dunkar kommer hem helskinnade från krogen om än lite vingliga på benen.

Västgöten och Limpan kommer hem till lägenheten på andra sidan Stångån. Där de sedan interagerar på riktigt datanördvis med holländare över Intenet under tiden som Dator 1 sitter och spelar något krigsspel med vapen och ammunition. Dator 1 får lida en del över tjejsnack och diverse privata frågor men med tanke på hans ansiktsuttryck blir han nog lite road av det hela också. Med tanke på att de fyra dunkarna skulle upp tidigt och vara pigga på fredagen för att ställa sig i kö för tatuering och skriva på lite kontrakt så charmar Västgöten och Limpan till sig lite varma mackor från Dator1's förråd innan de går och lägger sig på sina söta öron. De somnar snabbt och vaknar upp på fredagen till en underbart händelserik dag.

Schizo

Schizo har överböjliga leder men kan tyvärr inte spreta med tårna eller göra fingerflinka övningar som att böja ner lillfingret, hennes fingerfärdighet är nedsatt.
Undra ifall det är av den orsaken som den lilla guldhamstern sägs ha begått suicid.

Vi övar och böjer Schizos leder på eftermiddagens föreläsning där vi lär oss att med en högre alkoholtolerans kan leda till alkoholism. Om detta är fallet kommer vi nog snart vara alkoholister hela bunten, då vi fortsätter vårt bubblande och dunkande imorgon kväll.

Föreläsning som förfest inför Sun(s)trip?

Just nu sitter dunkarna på föreläsning. Här inne är det varmt så in i H. Två olika teorier är att det antingen kan vara så att skolan varit snälla och förbereder studenterna inför lördagens fest med tema Spring Break USA. Den andra teorin är att universitetet kompenserar med värme likt en bastu i en sal då resten av universiteten har frysgrader i salar och grupprum. Alla dunkar är här och har mer eller mindre strippat av sig en stor del av sina kläder. Det är bara ben, mera hud och kläderna flyger och far. Tyvärr kan bara två dunkar förära Suntrip-festen med sin tillvaro men det är tur att det andra kan få ett litet smakprov nu iallafall.

Vi lär oss just nu om pungkulor som ska vandra ner och att petting(eller sa hon peppning) och samtal kan hjälpa tillväxten.



Viktigt att veta vilken storlek..

Personlighetstörningar

Idag har Dunkarna lärt sig vad en personlighetsstörning är som ett exempel gavs en liten anekdot om en flicka som blivit missunnad och misshandlad av sina föräldrar. Den enda egentliga tryggheten hon hade i livet var hennes lilla gula kanariefågel. En dag efter skolan kom hon hem och klappade i vanlig ordning sin lilla gula kanariefågel. Helt plötsligt slöt sig flickans hand om den lilla gula varelsen som då omedelbart avled och var tvungen att gå över till andra sidan. Flickan hade förlorat sin enda trygghet och vän. För detta hade hon bara sig själv att skylla.

Denna anekdot ledde Dunkarnas tankar genast in på den lilla hamstern som enligt historien begick suicid genom att kasta sig ut från hamsterägarinnans säng.

Det är inte hamstern på bilden som skrivit berättelsen.

På kvällen skulle den äldre dunken gå och röra sina armar och ben till lite musik utvald av en ledare som är frisk och svettig. Dagen till ära hade hon tänkt sig att prova på ett intensivt pass, ett sådant som hon inte vågat sig på innan då hon inte riktigt visste om hon skulle klara av det. När hon väl gått över gatan och in till den stora salen blir hon slagen av tanken att det var ovanligt mycket killar på passet och mer killar kom det. Jo för tror ni inte, att just idag, då hon tagit sig vatten över huvudet vad gäller träning så kommer det ett helt fotbollslag med killar i 20-25års åldern in och ska hänga med för att svänga sina pumpade gastrocnemius. Visst fick flickan sig väldigt vacker utsikt under hela passet, då det fanns en hel del fint tränade muskler, och det var nog bra för det peppade till bra träning och en uthållighet som var bättre än vanligt.
Nu är hon mer död än levande och hoppas på träningsvärken imorgon inte kräver att hon behöver dra fram rullstolen redan innan sin 23årsdag.

Dagens uttryck med anledning av att naturen ej kan bestämma huruvida det är vinter eller vår; Schizoväder

Lördagens bestyr och festligheter

Under förmiddagen på Lördagen åkte två dunkar med vän och kollade in kläder, möbler och inredning på ett köpcentrum vid namn Ikano. K:t var duktig och missade bussen, både hemifrån och från Resecentrum. Men likt scouter som dunkarna så gärna velat vara är de alltid redo och löser situationen genom att ta bussen till närmaste ghetto och går sista biten till köpcentrumet.
K:t drar hem lite tidigare för att leka en stund med en annan dunk i närmaste stora sal, de är där någon timme och ruschar sedan hem för att K:t ska ut på festligheter. K:t drar på festligheterna och får sig en rejäl utekväll där det nya sällskapet droppar av en efter en genom att spy ner hallar och somna på mattor. Det spelas spel, leks lekar och väl ute med gratis inträde dansas det natten lång med en militär från Värmland. Kvällen blir längre än vanligt och avslutas med en oskyldig flirt med en charmig pizzaman, en kebabrulle med militären och taxi för 87kronor till en varm säng.

Även Lillan går ut på festligheter under Lördagskvällen, vännen från väst är fortfarande med. De möter dock inte upp K:t utan går till eldets låga, dansar i den berömda källarlokalen och skriker ut på Västanågatan att hon har efterfest. Lillan fyller en liten taxi med folk och tar sig hemåt. Dessa människor visar sig vara puckon och väcker upp Lillan på morgonen med högsta volym på datorn. Runt sju slutar efterfesten och puckona drar hemåt. Ett par timmar senare än sju tar sig K:t en morgonpromenad. Om K:t skulle haft en cykel hade hon hämtat den men promenaden slutar istället på universitetets bibliotek där hon tillsammans med vän från klassen skriver klart ett arbete som har deadline på måndagen.

Lillan och K:t saknade varandra under festlighetena och spenderade därför hela söndagen i Lillans lägenhet. Det äts mycket gott, precis som det ska göras dagen efter man svängt sina lurviga. De andra dunkarna saknade också varandra och spenderade lite tid tillsammans på annat håll. De kommer sedan på att alla dunkarna faktiskt telefonerar gratis till varandra och slår därför numret till K:t så hela havet av dunkar kan prata av sig om helgens händelser.

Det är idag måndag och Lillan sover gott i K:ts knä, det var menat att skriva blogginlägg och äta kladdkaka. Men man kan inte alltid hålla en liten bebis vaken så då får man låna ut ett knä eller två. Lillan ska snart väckas och bäddas ner i sängen för just inatt ska två dunkar sova tillsammans i en stor säng.

Vi hoppas att vår minsting till dunk och alla andra T2or klarat dagens deadline med rapport och kan sova lika skönt inatt som Lillan redan gör.

en ny vecka

Alla dunkar är nu åter samlade i Linköping och laddade för en ny vecka med plugg och fest:) På torsdag väntar en av de legendariska bastukvällarna som brukar innehålla nåra dunkar fulla av vin och mycket hud. Av erfarenhet har nu dunkarna lärt sig att inte äta köttbullar i poolen, inte dricka en hel dunk själv, inte ta med kall,god öl in i bastun, ha säkerhetslås på bikinin och ALLTID vara beredd på att ställa upp för en behövande vän i duschen...

De flesta av dunkarna har nu lämnat in den utförliga skrivelsen om mikrober och deras fritidsintresse, förutom en dunk som har lite dålig självdisciplin. Den dunken ägnade sin tid istället åt "att hämta cykeln".

Snön öser ner i ofantliga mängder - kanske kan vi se till att ordna en ny pulkaåkning..
Två av dunkarna väntar spänt på en uppdatering från helgen då det ryktas om att snapsen och hon med svampmackan var ute och svängde sina lurviga.

Den rödhåriges bättre hälft var mäkta stolt då hon utan problem lyckades ta ett perfekt venprov på svampmackan, det firade hon med semla tillsammans med lilldunken.

Vi avslutar detta inlägg med att konstatera att ryktet om denna eminenta blogg har nått fler läsare än vi kunnat förvänta oss, nu är det inte långt tills vi kan starta egen klädkollektion, börsnotera oss och dra in stora reklampengar - vilket känns betryggande nu i dessa dystra lågkonjukturdagar:)


 - Rött sidenband   - Vakutainer med kanyl   - Rör
Venprov med hemmagjord stas i rött siden


 - ät inte snö som blivit gul

RSS 2.0