Ryktet går...

Ryktet går att Dunkarna på ett eller annat sätt kommer att hamna på Akuten inatt...

In i dimman

Förra fredagen var det så dags för Dunkarna att tackas för deras fina insats för våren nykomlingar. Det bjöds på rosévin à la hemmabrygg, tipspromenad, utbyte av kroppsvätskor, färgning av hår, läppstift i hela ansiktet, dans med manlig strippa i poliskläder, bortsupen soppkvast och mycket mer.... Pensionären hade lite svårt att hänga med i samtalet ibland men belönades med ett korvhalsband för sin fina klädsel. Ingen förstod nog riktigt hur det gick till men helt plötsligt snurrade världen lite väl fort för Dunkarna. Nåja, kul hade de och efter taxiresor, sovplats i trapphus och vinglig cykling hem genom mörk skog kan kvällen sumeras som rätt lyckad:)

Lunchsällskap

Tants sista lunch som 22åring skulle hon egentligen ha spenderat med sin mor på måndagen men deras tider gick inte ihop. Därför går Tant till Konsum bredvid hennes praktikplats i Norrköping. Precis bredvid ligger en park så Tant köper en sallad och letar upp en parkbänk som hon tycker sen bekväm ut. Det finns en del tomma bänkar runt omkring men väljer just den av en konstig anledning.
Efter 5minuter kommer det fram en man i 25-30års åldern och frågar om det går bra att han också sätter sig och äter sin lunch bredvid.
"-Ja"
säger Tant och äter vidare samtidigt som hon undrar varför killen egentligen valde att sätta sig just på hennes bänk. Även om han både var trevlig och utseendet inte gick att klaga på så fann hon ändå situationen lite lustig. Lunchmannen pratade om vädret, parken och allt möjligt, han undrar om Tant jobbar på Luftfartsverket men Tant förklarar hur läget ligger till. De fortsätter prata om utbildningen och hur det egentligen är att pendla till Norrköping då Lunchmannen också bodde i Linköping.

Det kan vara svårt att veta när man ska avsluta ett spontansamtal men när maten var uppäten kände Tant att hon kanske skulle ta och gå tillbaka. Hon tackar för sällskapet och säger att de kanske stöter på varandra någon annan solig dag ute i parken.

Dagens citat

Någonstans i Linköping på ett livat 23årsdagskalas;

"Haha, jag har spytt i din tallrik"

Under samma kalas sjöngs det på mycket gyckel, det skrevs låtar och skrevs hemligheter i en liten svart bok.


Tack mina dunkar för en underbar överaskningsmiddag och tårta, man vet aldrig vad som händer när man lånar ut nyckeln till en Skorpa.

Badhusfest

Finns det något i livet som Tant kan rekommendera är det att gå på fest på badhuset om det bjuds. Under onsdagen gick hon ett festerispår med 08/09 som slutade i fylla på badhuset. 180 glada studenter i badkläder och ett onyktert sinne.
Tant kan meddela att det är en absurd känsla att bada onykter på ett badhus, detsamma gäller vanlig vattenrutschkana och rutschkana i mörker med badring.
Dagen efter kan man vakna upp med fler blåmärken än någonsin efter fylla och några ömma tår och skrapsår.

25års kalas

Då det var längesen Dunkarna fyllde år och ännu en vecka kvar till Gammeldunks stora dag passade de på att fira Dator 1. Han fyllde 25 och Gammeldunk bakade tårta och bjöd hem de bästa av tjejkompisar för Dators stora dag. Som vanligt fick han säkert lyssna på mer tjatter än han ville själv men fick ändå gott sällskap framför tv-spelen.
Alla verkade vara glada och nöjda. Skorpan var så nöjd att hon stannade kvar.

Söndagsmiddag

När Flammanmänniskor städar Flamman kan de få härliga presenter. Efter en gratissittning så spenderar Trollen sina bakisdagar med att bjuda resterande dunkar på gratis lax från studenstället. Detta uppskattades av alla fyra parter.

Lördagen 18/4 efter Togafesten

Den härliga dagen efter Togan får Tant och Skorp ett samtal vid tiotiden. Det är den trevlige mannen från norr som är på väg ner och undrar hur det blir med dagens motortävlingar och trevliga sällskap. Tant svarar; Ja självklart! och flyger upp ur sängen. Skorpan hoppar upp även hon men ser inte fram emot en dag vid motorbanan så hon tar sin vita fara hemåt pensionärshaket. Tant och Mr BB åker till banan för att glo på långlopp, stå i solskenet, lyssna på buller och prata med folk som Tant aldrig träffat. Även om detta kan låta en aning tråkigt för ett otränat öga så var Tant väldigt nöjd med dagen ändå. Hon har saknat Mr BB och kände att motorer, fika, stadsvandring, shopping och slötittande på dåliga tvprogram under "dagen-efter" inte är helt fel om man ändå har trevligt sällskap.

(Foto MrBB)
Det var en av de bilar som ljudade i Tants bakisöron.


Bergs slussar och fest i grekernas tecken

Under fredagen den 17e i den fjärde månaden åkte tre dunkar ut på utflykt. De tog sina rangliga cyklar och trampade till Berg för att sola och fika. Det var en lång cykeltur som ansamlade en del salthaltiga vätskor på deras ryggar och de avnjöt sedan välförtjänta biskvier, flammanburgare och en utomordentligt god pastasallad. Det pratades om ditten och datten och fotografen i gänget tog ett otal vackra bilder på sina två yngre vänner och deras nyfunna vän Anden.

Efter att ha varit en heldag ute i solen med en aning för lite dryck cyklar de hemåt, tar en sväng förbi spritbolaget, går på möte och landar sedan hemma hos Bergatrollen för att fräscha upp sig o klä sig i lila lakan.
Till hyddan kommer senare det nya Småskålarna och annat löst folk för att förtära vin och vindruvor och festa i antikens anor.
Gamlingen blev redan tidigt glad i hågen då Chiefen bjöd på mer alkohol än Chiefen drack själv. Därför hade Gamlingen ett glatt sommarfyllehumör och drog hem Skorpan tidigt för en rendezvous på BK; som vanligt i udda klädekiperingar. Något säger också att Lillungen tog sig en liten svängom vid elden på stan under natten.

Ni får stå ut:)

Lilldunk har sett till att få sig en ordentlig dos av djurliv nu sista dagen innan hon beger sig tillbaka till den stora staden Linköping. Hon hoppas att de andra dunkarna överlever hennes eviga snack om allt som har med lantlivet att göra:)



Tentaångest

Den äldsta tycker det här med tentaplugg är skittråkigt och inser att studiemotivationen inte blir bättre av varmt väder och solsken.

Tiden vill inte riktigt räcka till..

Lilldunken tänkte även hon avlägga en liten rapport om vad som hänt i helgen. Den mest maxade och även mest spårade dagen var lördagen.

Minstingens klocka borde ringa 05.30 på lördagmorgonen, men det gjorde den inte av någon okänd anledning. Så 06.30 vaknar den lilla till liv och stressar sig på fem minuter ut till jobbet. Där ägnas fleratalet timmar åt att skrapa feces, köra traktor och jaga kossor som inte vill vara där de borde. Därefter åker dunken till släkten för att äta som vanligt lite för mycket mat. Hon chockar en mormor med tatuering samt räddar lillkusin från att bada skorna. Därefter får hon skjuts in till stan, där hon ägnade ett par timmar sovandes i sin före detta lägenhet - vilken var bland det stökigaste hon sett på länge.

Hon går över till en granne för att dricka rosé, en längre promenad ledde till en förfest där det även råkade slinka ner lite passoa i gott sällskap. När klockan börjar närma sig midnatt beger sig sällskapet mot de lite mer befokade gatorna i Nypan, i detta fall Tellus. Lilldunken kunde surt konstatera att klubben Tellus har drabbats av storhetsvansinne då de hade dubbla köer, gästlista och kändisvakten Fadde Darwich med tillhörande öronsnäcka. Inne på krogen fick dunken två gratisöl av trevliga vänner. Hon pratade även länge och nära med en god vän från Linköping men det hela slutade med en kindpuss även fast friden inte längre gäller. Dansade glatt runt med gamla kompisar från adolescenstiden samt kastade sig runt halsen på en polis som hon ville krama. Dunken hittade även sin gamla tränare som hon blev mycket glad att se, de fotade tillsammans "fjortisbilder" på varandra och skrattade gott åt tjejer med lite för mycket ljust pigment i håret. Kvällen slutade med att dunken hjälpte linköpingskompisen att få tag på cigaretter. Lilldunken kan efter denna kväll konstatera att existensen av två bröst gör att det går snabbare i toakön, snabbare i barkön, inte visa leg, få cigaretter av främlingar samt gratis öl. Lilldunken blev sen hemskjutsad av sin underbart snälla mor, detta har inte hänt sen dunken var 15 år!

Godnatt alla saknade dunkar på vift!



Nypans senaste "kändistillskott"

Fräknar och bruna ben

Här sitter Tant ensam, strandad som en val i solskenet i Linköping. Det har varit en underbart vacker dag tillika kväll med sol i ögonen och varma vindar. De övriga dunkarna är fortfarande kvar i sina respektive hemstäder och Tant saknar dem så in i Norden när denna kväll varit perfekt att spendera med de bästa av vänner, på en filt framför en grill i solnedgången.

Under "påsklovet" har Tant tagit en snabbvisit till hemstaden för att se film och prata gamla minnen med en något äldre man men hon hann även med en intervju för ett sommarjobb. Därefter ruschar hon 21mil söderut med sin mor för att ta hand om släktgården i Småland. Där har det inte varit någon rast och vila. Tant har träningsvärk efter flera dagars äppelträdsklippande, krattande av tomt och ladugårdsbacke och tvättning av husfasad. Det har dock inte gått någon nöd på henne då hon pausat emellan arbetet genom att rejsa fyrhjuling, mopeder och traktorer. Detta tycker Tant är jättekul.

Självklart har det blivit massa påskmat, påskgodis och lite påskpresenter från hennes moder.

Läxan som Tant gjort under påskhelgen är att allt kan vara roligare än tentaplugg och att man kan bränna sina axlar redan i början av April. Det är dock inte något större problem då Tant blivit som en liten skolflicka med nya fräknar och skrubbsårknäna och försöker ignorera att hon närmar sig 23 .

Hemmamys

Bergatrollet har dragit sig tillbaka till Skogen där hon har lite kvalitetstid med familjen, dock saknar hon de andra Dunkarna lite. Tur att de snart ska sammanstråla i Linkan igen. Kvällen har bjudit på god mat, firande av födelsedagsbarn och umgänge med trevliga släktingar från hela det vackra västliga landskapet. Här på bästkusten visar sig våren från sin bästa sida; öl på uteservering, solning på balkongen och framförällt så har ju Änglarna visat Stockholmarna vart skåpet ska stå, IFK-Djurgården 6-0 :) Man är änna stolt!

Bergatrollet väntar med spänning på de andra Dunkarnas uppdatering om av vad som har hänt under påsk; galna kor, härliga vårflirtar eller annat som kan ha korsat Dunkarnas väg.

Läppar som läppar

Idag har Dunkarna varit på föreläsningar. Vi har bland annat lärt oss om trygg och säker sexualitet och god reproduktiv hälsa. På föreläsningen fick vi även undrevisning om STI (sexuellt överförbara sjukdomar). Var tionde sexuellt aktiv kvinna har/har haft kondylom. Det är vanligare att man använder kondom för att undvika graviditet istället för att skydda sig mot könssjukdomar.
Detta tycker inte Dunkarna låter som godartad statistik men de har också lärt sig att genital herpes kan föras över till mun-herpes. Tillsammans med Emo kom Tant fram till att det ändå är läppar som läppar.

Vår - grillkväll och scones

Fredagen spenderades på skilda håll, Lillan åkte rullstol på Flamman efter stängning, Tant sjöng vackra toner för skönsjungande flickor och Urtrollet tog sig sakta men säkert hemåt en kall vårnatt.

Under lördagen började våren visa sina framfötter, Skorp och Äldredunk var ute på picknik i Bergs slussar med Skorps cykel. Bergen hade bakisdag med plugg och solande på balkongen i bara underkläder. I kvällssolen samlades senare Dunkarna vid Tinnerbäcken för att fira in våren med vårens första grillning. Dock gick inte tändandet av grillen så bra så det blev antingen kolbitar av köttet eller slaka kalla köttbitar. Vi hade sällskap av den långe mörke mannen, Östersundarn och ett par kanadagäss, även kallad bajsankor av Minstingen som inte vet bättre. Urtrollet försökte matade ankorna och försökte klappa dem, så gjorde även Skorpan som bara fick ett fräsande svar från gässen. Efter att solen börjat gå ner och Dunkarna fått en hel del rök i lungorna från den misslyckade grillningen begav de sig åt olika håll. Östersundaren tog en vilseledande promenad hemåt i våta byxor. Bergen gick hem för att äta påskgodis och somna så fint i sina sängar. Västgötarna skjutsade Äldredunken till en annan del av Linköping där hon skulle komma att kolla på lite film. Tyvärr "missar" hon sista bussen hem och "tvingades" sova "skavfötters" med den omtänksamme läraren. 

På så sätt missar hon även söndagens färdighetsträning av Medicinsk teknik som de ambitiösa Bergadunkarna klev upp tidigt för att attendera. Minstingen övade sin sugteknik på Urtrollet och även Urtrollet fick veta hur man gjorde en riktigt avsugning. Färdigheter de nu skaffat sig är suga och att sticka snabbt och smidigt, självklart finns också dokumentations-scillsen.

På söndagskvällen hade de varit ifrån varandra alltför länge så de drog sig till varandra som magneter för att baka lite scones och moffa i sig tills deras magar var fyllda med degklumpar.
Det var även här i Bergatrollets hydda som Tant insåg att påskägget nu var nästintill tomt.



Påskharen på besök

Idag upptäckte två av dunkarna till sin enorma förvåning och glädje att påskharen hade vart på besök. På matsalsbordet deras gemensamma lya stoltserar nu enormt ägg med en vikt på 1763 gram. Dunkarna är dock tillräckligt kloka för att lista ut att ta sig ann detta ägg inte är en uppgift för enbart två personer och vädjar nu om hjälp. De som vet var vår brevlåda bor och känner sig berörda kan ju masa sig hit på frosseri.

Vi vill dock varna känsliga ätare för att ägget kan innehålla spår av vitaminer och mineraler!




Anekdot

Bergatrollet och Lilldunken var ute och cyklade i det vackra vårvädret. De gladde sig åt att se naturen åter få liv efter vinterns dvala. Blommarna sågs knoppa sig i solen och fåglarna kvittrade. Helt plötsligt skär ett gällt metaliskt skrän genom idyllen.

- Vad var det där för fågel? frågar Bergatrollet.
- Det var ju bara min cykel, svara Lilldunken.

Bergatrollet skämdes lite då hon ser sig som något av en naturkännare, men skyller det hela på Lilldunkens cykel som är av en något äldre årsmodell. Cykelturen gick vidare i vårsolen under skratt och stoj!

RSS 2.0