Bye Bye

Den lilla dunken var lite ledsen över att ha missat gårdagens plugg, skvaller och browniemoffande med de andra dunkarna. Kompis som kunde mått bättre fick istället ta del om lilla dunkens nyinlärda omvårdnadsskills. Lilla dunken missar sina kompisar hela helgen eftersom päronen ringde och lockade med arbete och nyinskaffad bordercollievalp. Så nu sitter hon på en buss norrut för att mjölka och mocka under helgen och hoppas resten har det trevligt i Linkan:)
Detta är valpen som fick mig att bege mig mot skogaran utanför Nypan

Snuttekvällen

Gårdagen bjöd på en av de bättre festerna Linköping skådat. Det började med en middag i trevligt sällskap, där tre av dunkarna hade fått sällskap av B1, B2, Moccamint och hennes sambo. En kulinarisk måltid med perfekt avslutning; pannacotta och efterföljande fest. Festen började komma igång då människor iklädda färgade hängselbyxor började strömma in. Vänner från hemtrakter kom och så gjorde även Nollan, nästan sist och nästan minst kom även den sista dunken. Alla som kom in genom dörren fick ett litet meddelande förevigat någonstans på kroppen. På så sätt spreds också ett rykte om den eminenta bloggen EnDunkMedVin.

...många ben pryddes av denna fina text
Så här sprids ett rykte snabbt

När alla som var inbjudna kommit lystes hela lägenheten upp av ett underbart lilafärgat sken. Överallt man såg fanns ett hav av lila overaller. Det hade även nästlat sig in några teknologer på festen men ibland var det uppenbart på deras miner att den gula overallen de själva klätt sig i inte hade lika mycket pondus.
Under festen bjöds det på fadderimarschering, mycket musik och dryckesspel där "förloraren" i det hela, vår käre Flens, fick avsluta med 46klunkar, det vill säga svepa en öl och efterföljande vodkadrink. Dessa gjorde sig sedan påminda ute på balkongen då grannarna under var nära att få en obehaglig överraskning på balkongen.
Inga andra större incidenter inträffade förutom att Lilla Västgöten och Tanten badade lite badkar. Badkaret var utan vatten för att Lilla västgöten skulle se till att Tanten blir lite vig inför kommande akrobatiska övningar. De hade i och för sig lite problem med att ta sig ur badkaret varpå badkaret tippar och fronten lossnar, men händiga som dom är fixar de biffen och inga skador kunde ses.

Minstingen hade varit duktig genom att sätta upp en lapp i trappuppgången att århundradets fest pågick på våning fem och därför hade grannarna också notera hennes nummer. Konsekvens av detta blev att det någon gång vid 22.03 ringde i minstingens mobil då grannarna tyckte att deras afton blev en aning störd av de högljudda studenternas musik. Musiken stängdes då av men stämningen bara fortsatte stiga och grannarna blev nöjda.

När någon timme återstod till midnatt började det färgglada gänget röra sig mot Kårallen där det bjöds på kravall. Västgötarna, Flens och Tanten gick då de andra struntade i att erbjuda sina pakethållare. Även fast Tanten är en av de äldsta i sällskapet var inte hennes ålder självklar hos dörrvakten så ett intyg av Flens och ett patientkort från landstinget fick knäcka extra som legitimation då detta låg hemma i byrålådan.
Hälften av dunkarna gick på mellanfest med män i gula byxor, där shotades det en del och en vän från hemtrakten började bli rejält kanon. Väl inne på kravallen fick vännen en påminnelse av vad hon ätit och Minstingen gjorde vad en kompis ska göra och följde med sin kompis i den skjuts som erbjöds.
Den ena västgöten integrerade med SG medan en annan västgöte blev lite ledsen över sin känsla av nakenhet men visade ändå öppet sin kärlek till Tanten. Kvällen avslutades någon gång vid tretiden då en taxi körde hem vissa av festgänget medan de andra färgglada människorna vinglade hem på cyklarna.

Summa sumarum så var det en väldigt lyckad kväll och med kvällens pr-trick hoppas vi nu att besöksantalet skjuter i höjden tillsammans med våra bloggintäkter...

Förberedelser

Den lilla var uppe med solen för att putsa på den största lägenheten, laga massa mat - som hon tyvärr var tvungen att utesluta all koriander från eftersom Friskisstammisen inte gillade koriander sen sin Indienresa. Hon klarade även av att spilla eggengjord blåbärssylt på vita byxor. Nu återstår det bara en hel drös med gäster samt de andra dunkarna - tilläggas kan att en viss specialkväll närmar sig med bubbel eftersom den lilla vart duktig och bokat det roliga huset på prärien. Nu ska hon sammanstråla med flensost och Mocca mintbrukaren för att klämma på varandra och sticka varandra i fingrarna.

Anekdot

En dag skulle flickan med vita faran låsa upp sin cykel. Detta gjordes men efter det reste hon sig upp med ett knyck och det var inte flickans kropp beredd på. Inte för att nämna några detaljer men de andra djuren i hönsgården blev lika förvånade som flickan själv när ett ljud hördes i närheten av hennes gluteus maximus.


Det går även rykten om att kriget fortsatt mellan Schizo och Flensost och att en mängd olika kodade och fint illustrerande meddelanden skickats mellan dem under dagen.

Bakning av semlor hos Bergatrollet

Efter två kassa föreläsningar om diverse teorier och infektioner som bara tre Dunkar förärade med sin närvaro tog sig alla fyra Dunkar till Bergatrollets hydda. Under den första av föreläsningarna gjorde Schizo och Snapsen egna experiment, bland annat genom att prova om man kan smälta en banan i munnen utan att tugga. Slutsatsen av detta experiment är att det nog går att göra men att smaken på bananen inte blir densamma och att när man väl sväljer havet av saliv är det inte värst vidare gott. Att ta reda på något man inte vet genom att testa och läsa sig fram kallas PBL och det är det vi utövar på universitetet. Väl hemma i hyddan på kullen fick Dunkarna sällskap av Emo och Flensost. Med tanke på att det dagen till ära var Fettisdagen så firade de sig själva med ett otal egenbakade semlor. Även en förvirrad SG-ninja tog sig in i hallen, ninjan fick dock inga semlor utan breakdansade genom vardagsrummet och försvann sen in i dimman.



Semlorna bakades från scratch men när grädden skulle vispas råkade Bergatrollet nynna lite för länge på en låt hon just skrivit och tankarna flög iväg och så gjorde också grädden. Grädden blev till flens som sedan, på eget husmorsvis, gjordes om till smör. Nu vet alla i sällskapet hur man gjorde på den gamla goda tiden innan studenternas favoritaffärer Willys och Lidl började sälja färdigt smör. Under tiden smöret kärnades åkte Bergatrollet och Schizo till affären för att fylla på gräddlagret.
Schizo som inte ville ha hemmagjord mandelmassa vispade sin egen vaniljkräm och klagade på att vissa semlor såg lite ledsna ut när innanmätet gröptes ur, "De ser ut som gammelmormor", sade Schizo.

Semlor och gammelmormor
De fyra dunkarnas semlor med gammelmormor i mitten

Som vanligt när Dunkarna träffas kan det bli krig, denna dag var ammunitionen vaniljkräm och den första attacken kom från Bergatrollet mot Flensost. I en smygattack fick Ölen en vaniljkrämsbomb på kinden genom gott samarbete mellan Bergatrollet och Schizo.
Kvällen slutade med damm i vaniljkrämen, historier om döda djur, matkoma efter kaloribomber till semlor och lite planer inför kommande fester.

Dagens Citat "Jucka med kniven"

Ännu en dag är till ända men en uppdatering kommer nog inom kort.
Vi vill till slut gratulera Kronprinsessan Viktoria till förlovningen, det var på tiden tycker vi och väntar med spänning på bröllop i stark royalistisk anda.

Pluggdag och rockband

Denna fina dag hade Paddan och Frun tänk vara duktiga små studenter och plugga hela förmiddagen lång trots att de faktiskt var alldeles lediga. Så klockan nio, eller okej då kvart över nio, som bestämt anledde Paddan till Frun för att påbörja plugget. Både Frun och Paddan var alldeles förvånade över hur koncentrerade de faktiskt lyckats hålla sig när kl började närma sig lunch, de hade överträffat bådas förväntningar, och gjort mer än de faktiskt hade tänkt sig. Så glada i hågen begav de sig till skolan för att strippa och ta på varandra.
Efter lektionens slut var Frun trött och ville hem, men Paddan var fortfarande fit for fight så hon och Fåret begav sig hem till fåret för att spendera kvällen med att spela traditionella sällskapsspel med Fårets rommies; Dator 1 och Dator 2. Kvällen var mycket trevlig och Paddan och Fåret lagade också god mat. Men när klockan passerat tio blev även Paddan trött och bestämde sig för att bege sig hemåt för att lägga sig o sova och se vad nästa dag hade att ge.
Så nu sover dom alla sött i sina sängar, både Frun, Paddan, Fåret och Thailändaren, (som förövrigt varit duktig och spenderat dagen med att plugga i biblioteket) och drömmer söta drömmar om gröna ängar där dom alla springer barfota i gräset hand i hand. hysch.. var tysta så ni inte väcker dom. Natti natti!!!

En helg med Flamman och pulkaåkning

Då var det dags för det kära sällskapet att skaffa sig en blogg. Med tanke på att vi inte skvallrar nog mycket när vi umgås så ska vi nu kunna dela med oss av våra strapatser och galenheter. Så har även denna helg varit. Gårdagen började hemma med lite mat o dryck.. Lite öl, cider, minttu, passoadrink och champagne som färdkost.
Vägen till Flamman var längre och snöigare än vanligt, Fisken spenderade väl kanske en tredjedel av vägen på knä när backen vi skulle uppför var lite för brant för att bestiga med klackskor i snö. Väl på Flamman var det folktomt o dött men det kom igång efter ett tag när alla konstiga varelser började strömma in, här var det Blues brother bredvid Snövit och Darth Maoul bredvid grannen från Beck. Även vår käre vän Vanheden var där i sina tjejskor och fick sova hos en söt liten flicka. Lilla Göteborskan blev en aning dragen och fick hjälp med att ta hem cykel men även sig själv hem till pojkvän.
Idag, dagen efter, har det varit slappt med pulkaåkning, varm choklad och nybakade scones. Vi hade kunnat skriva plugg också för så var tanken men tyvärr har vi ingen större självdisciplin så skvaller och lek lockade mer.
Med tanke på att den där gamla fick sitta på en buss i en timme då den inte klarade av att ta sig uppför sjukhusbacken ville hon inte åka mer buss under dagen och spenderar natten på Göteborskans soffa. Även Lilla Minstingen fastnade i Berga och sover sött bredvid Lägenhetsvärdinnan.
Vi saknade dock vår lilla Skorpa som valde plugg och pensionärshaket Ekholmen istället för söndagsmys med dunkarna.
Men men det finns mycket att ta igen!
Sov gott!

RSS 2.0