Bakning av semlor hos Bergatrollet

Efter två kassa föreläsningar om diverse teorier och infektioner som bara tre Dunkar förärade med sin närvaro tog sig alla fyra Dunkar till Bergatrollets hydda. Under den första av föreläsningarna gjorde Schizo och Snapsen egna experiment, bland annat genom att prova om man kan smälta en banan i munnen utan att tugga. Slutsatsen av detta experiment är att det nog går att göra men att smaken på bananen inte blir densamma och att när man väl sväljer havet av saliv är det inte värst vidare gott. Att ta reda på något man inte vet genom att testa och läsa sig fram kallas PBL och det är det vi utövar på universitetet. Väl hemma i hyddan på kullen fick Dunkarna sällskap av Emo och Flensost. Med tanke på att det dagen till ära var Fettisdagen så firade de sig själva med ett otal egenbakade semlor. Även en förvirrad SG-ninja tog sig in i hallen, ninjan fick dock inga semlor utan breakdansade genom vardagsrummet och försvann sen in i dimman.



Semlorna bakades från scratch men när grädden skulle vispas råkade Bergatrollet nynna lite för länge på en låt hon just skrivit och tankarna flög iväg och så gjorde också grädden. Grädden blev till flens som sedan, på eget husmorsvis, gjordes om till smör. Nu vet alla i sällskapet hur man gjorde på den gamla goda tiden innan studenternas favoritaffärer Willys och Lidl började sälja färdigt smör. Under tiden smöret kärnades åkte Bergatrollet och Schizo till affären för att fylla på gräddlagret.
Schizo som inte ville ha hemmagjord mandelmassa vispade sin egen vaniljkräm och klagade på att vissa semlor såg lite ledsna ut när innanmätet gröptes ur, "De ser ut som gammelmormor", sade Schizo.

Semlor och gammelmormor
De fyra dunkarnas semlor med gammelmormor i mitten

Som vanligt när Dunkarna träffas kan det bli krig, denna dag var ammunitionen vaniljkräm och den första attacken kom från Bergatrollet mot Flensost. I en smygattack fick Ölen en vaniljkrämsbomb på kinden genom gott samarbete mellan Bergatrollet och Schizo.
Kvällen slutade med damm i vaniljkrämen, historier om döda djur, matkoma efter kaloribomber till semlor och lite planer inför kommande fester.

Dagens Citat "Jucka med kniven"

Ännu en dag är till ända men en uppdatering kommer nog inom kort.
Vi vill till slut gratulera Kronprinsessan Viktoria till förlovningen, det var på tiden tycker vi och väntar med spänning på bröllop i stark royalistisk anda.

Kommentarer
Postat av: 3M0

de kommer bli så mkt roligare att skära bröd i fortsättningenXD

2009-02-24 @ 22:48:11
Postat av: Sörenodören

jag kan icke dementera ovanstående..... tyvärr :D

2009-02-25 @ 23:02:03
Postat av: Koreanen

Jag vet inte rikigt om jag var beredd på den synen som uppenbarade sig när uttrycket "jucka med kniven" uppstod. Men kul är det att skära bröd!

2009-02-26 @ 12:21:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0