S(un)tripping

De andra två Dunkarna har också skakat sina rumpor i helgen, dock på annat håll. Det började med ännu en lördag på det stora varuhuset utanför staden. Senare på kvällen kom Skorpdunk med sällskap av två män hem till Tantdunk för att förförfesta. Där i lägenheten på andra sidan Stångån dracks det vin i mängder. Eftersom Tant hade otur med korten i dryckesspelen fick hon nästintill köra en "Flens" och dricka cirka 32 klunkar i rad eller liknande. När klockan började närma sig nio skulle de försöka skynda sig till bussen för att komma till förfesten. De ruschar och stressar för att hinna, men mansvännen har druckit lite snabbt och spanar in buskarna på lite närmre håll och återser middagsmaten.

Efter denna kaskad känner han sig lite skamsen och börjar därför springa till bussen men benen springer lite saktare än kroppen och råkar på så sätt hamna i ett mer vågrätt läge med handskrap som följd. Väl vid busshållsplatsen skickar alla sina fina LU-sms för 15kr men har tydligen missat bussen ändå. Tant fixar taxi och väl i taxin fixar Skorpan upp stämningen med lite musik från melodifestival. De anländer till förfesten vid Skogsfrid och möts upp av Talfelet, Snusen och lite nollor. Här dricks det mer vin, även om Tant har lite svårt att styra sina parkinson-skakningar och spiller mer vin än hon dricker. På bordet finns det ett elchock-spel och med tanke på hur bubbliga i huvet Dunkarna är så går det inte så bra.

Från förfesten till Kårallen åks det mer taxi och här skrämmer nog gänget upp ännu en taxichaufför genom att prata danska och inte riktigt veta vad de själva håller på med. Från denna tidpunkt har Dunkarna väldigt flyktiga minnen, eller okej, minnen finns men tidsuppfattningen och detaljrikedomen har försvagats. De kommer ihåg att de har trevligt i allafall och tar ännu en taxi, denna gången hem till pensionärshaket. Detta var "Den beste taxirejsen ie hejle deres liev" och ännu en gång skrämde de upp ännu en taxichaufför med danskt språk och konstiga konversationer.
Innan Skorpan somnar som en stock bjuder hon de tre vännerna på varma mackor, vaniljpannacotta och lite vanlig alkoholfri dricka. Tant får en soffa och en arm att sova på, hon tyckte det var trevligt om än lite trångt men vad mer kan man begära när man får trevligt sällskap och god mat. Som den goda vän hon är har hon ju faktiskt förbarmat sig över vännen från väst och Skorpan får sova med sin långa mörka man.

Dagen efter inser Tant att hon glömt märke, den långe mörke mannen inser att hans huvud inte är i toppform och när Skorp äntligen hittar mobilen ser hon att den fått sig en törn. På något sätt ser köket ut att nästan bokstavligen exploderat och båda Dunkarna får leta upp kläder som de strippat av sig och slängt överallt i hela lägenheten.

Söndagen var nog för alla Dunkar en aning seg men tanken på att de skulle få återförenas under måndagen gjorde att de ändå stod ut och klarade dagen.

Lördagens uttryck: "Det schkulle bli dein beste kvellen ie hejle deres liev" och "Skorpen, skorpen, jeg ken ikke spye" - "Deit ken ikke jeg heiller" - "Mein deit kaen xxx"

Kommentarer
Postat av: Skorp

Dea vae den beaste suntrip i heele deresee liev. :P

O den beaste eifterfeisten i heele deresee liev.

2009-03-09 @ 21:03:04
Postat av: halvdansken

skäms lite över sina vänners usla stavning av det danska språket. inte ens grabbarna i fabriken förstod vad jag skrev eller sade efter nästan ett halvår trots att jag själv tyckte jag gjorde mig bra på det nya språket. men vi ska nog få tid att öva våra språkfärdigheter i vår :D

2009-03-09 @ 22:38:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0