Västkusten har maneter

Direkt efter sin vecka med Fred och Kärlek hade Lillan ännu inte fått hemlängtan så i Den stora huvudstaden bytte hon färdriktning mot Sveriges framsida. Efter några timmar på en buss med väldigt sköna stolar var hon framme i Göteborg där Bergatrollet glatt hämtade upp henne. Båda somnade fort eftersom Bergatrollet skulle upp lite för tidigt för sitt eget bästa och jobba. Lillan fick egen nyckel och ägnade flera timmar åt att sova ikapp det hon missade i sömnväg under veckan. Hon han även med att tvätta upp lite kläder samt duscha vilket verkligen behövdes eftersom hon innan luktade ungefär som man gör efter en veckas festivalande.

Under dagarna på Sveriges framsida ägnades mycket tid åt toplessolning vid havet i sällskap med Västgöten. Vilket i Lillans fall resulterade i en enormt smickrande solbränna med antydningar åt en kokt kräftas nyanser. Hon testade även på att bada i havet som faktiskt var helt ok i temperatur, däremot var det här med att riva sig på havstulpaner och plaska runt med slemmiga klumpar vid namn maneter inte riktigt hennes grej. När Lillan helt oskyldigt låg och sov på en klippa passade Bergatrollet på att uttnyttja hennes obehag för slemmiga saker genom att lägga en manet på magen på henne. Till Bergatrollets förtjusning börjar Lillan skrika och vifta med armarna vilt i panik vilket de andra badgästerna även uppmärksammade.

Men sola var inte det enda de han med, de båda han även med att läsa mycket tidningar om mannen i blåa trikåer samt två besök i staden. Vid det första besöket hamnade dunkarna på Lisseberg. Där det åkte nästan allt, förutom slänggungorna som lillan tycker är mycket obehagliga. Vuxna männsikor ska inte pressa ner sina rumpor i barnstolar upphängda i tunna kedjor - det kan omöjligt vara rätt. Bergatrollet tvättade håret, men även resten av sig i Flumeride för att sedan torka allt samma fritt fall. Kvällen avlsutades med att under några tråkiga minuter kolla på lotta på Lisseberg för att sedan bli upphämtade av Mannen med det röda håret. 

                                           

Under färden in till den andra dagen i Göteborg fick Lillan lära sig en hel rad nya svordommar utav Bergatrollet som inte riktigt var nöjd med hastigheten och tekniken hos sina medtrafikanter. Inne i staden investerade Lillan i en ny klänning - något som hon egentligen borde skämmas för men inte tänker göra. Bergatrollet kändes lite mer klok och köpte tre pocketböcker istället.

Sent på onsdagsnatten sattte sig Lillan på en buss norrut för att ta sig hem till rätt kust, väl 06.15 stog hon stadigt men mycket trött åter på gårdsplanen efter en knasig långvecka långt hemifrån.

Kommentarer
Postat av: Tant Berg

Slänggungorna är ju det roligaste som finns! Att Tanten tycker det är roligare än vad Lillan tycker, det var intressant.

2009-07-07 @ 15:55:24
Postat av: Lillan

Mm, kan tyckas men lillan är en riktig fegis i vissa sammnhang. Tillägg till inlägget är att lillan nu en vecka senare flagar som en galning där Bergatrollet lite fint placerade slemklumpen:)

2009-07-07 @ 17:45:53
Postat av: Bergatrollet

Men det var ju så inbjudande att lägga den söta lilla maneten där. Sedan blev det ju bara ännu roligare med tanke på Lillans reaktion. Hahaha, det var en syn:)Nästa gång får det bli till att fiska upp en krabba o släppa lös på den intet ont anandes mage. det kan bli minst lika roligt......

2009-07-09 @ 15:29:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0