Utelivet i den lilla byn

Lillans hemby har numera en liten lokalkrog som för tillfället är undangömd för den långa lagens arm. En dag i veckan samlas bybona vid vattenhålet för att äta mat lagad över vedeldad spis av olika lokala gästkockar. Till detta serverar mannen med det långa håret öl och vin för en billig pening. Krogen följer ett lite lagom mysigt medeltids/gammelsvenskt tema och man kan ibland hitta saker som rävskinn, dansgolv och bananflamberande killar. Visa kvällar har dans på borden, armbrytning, moonwalk och snapsande skymtas i ljuset av stearinljus - då all typ av moderniteter straffas med en stund i stupstocken. Eller stocken finns inte ännu så man blir istället uppskrivet i den lilla svarta boken för att i framtiden sitta av sina synder och brott.

Efter en ganska blöt kväll för vissa av deltagarna erbjöd sig lillan att skjutsa hem två utav gästerna istället för att de skulle betala en hutlös summa för taxi. Kvinnan satte sig i framsätet och började prata om ditten och datten och kom fram till att lillan hade jobbat ganska många år inom hotell och resturangbranschen och erbjöd därför henne att komma ner på deras hotell i brasilien och säsongsjobba. Väl framme vid deras hus kommenterade Lillan att de hade en väldigt fin hängmatta i trädgården. Vilket resulterade i att kvinnan bad sin trötta man springa in i deras bod och hämta henne en handvävd brasilienhängmatta. Lillan fick även en sedel till bensinen och en mängd kindpussar som tack.

Väl hemma kom två ynglingar som vistades i Lillans trädgård på att man kan hänga två hängmattorna över varandra så blir det dubblet så bra!



Kommentarer
Postat av: Mannen med det långa håret

Helt underbart skrivet! Varför har inte krögaren fått sett denna fantastiska blogg förut?

Hela inlägget är som en litterär/romantisk/magisk beskrivning av "vattenhålet"

Man bockar och bugar.

2009-07-19 @ 20:21:17
Postat av: Lillan

Allt innehåll på bloggen kanske inte är lämpligt för ickestudenter - men tyckte att en länk var på sin plats eftersom du har stor del i inlägget. Vi är fyra studenter som delar bloggen och turas om att skriva inlägg med denna stil:)

2009-07-19 @ 21:11:19
URL: http://endunkmedvin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0